Uskoro! Uskoro! Uskoro!
Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti  28.05.2018

Susret udomitelja Zlatar Bistrice

Povodom međunarodnog dana obitelji, Centar za socijalnu skrb Zlatar Bistrica organizirao je dana 24.5.2018. godine u Belcu susret udomiteljskih obitelji s područja nadležnosti Centra. 

Uloga koju obitelj ima u životu svakog pojedinca, jedinstvena je, nezamjenjiva i neprocjenjiva; uz obitelji, učimo, sazrijevamo i starimo. Obitelj je naša najveća vrijednost. Zajedništvo i bezrezervna ljubav koju nam obitelj pruža temelj su za razvoj kvalitetnog i empatičnog društva. U današnje vrijeme, gdje obitelj vrlo često nema ni vremena ni uvjeta da se razvija u zajedništvu i toleranciji, jako je važno osvijestiti si koliko je obitelj važna, koliko su nam važni naši roditelji, braća, sestre, djeca, bake, djedovi... Svi su oni dio svakog pojedinca te oni važni u razvoju osobnosti pojedinca.

Obitelj, srce, dom pružaju nam i naši udomitelji. Udomiteljstvo je oblik skrbi izvan vlastite obitelji kojim se osobi (djetetu ili odrasloj osobi) u obiteljskom okruženju pruža briga primjerena njenoj dobi i potrebama. Svrha udomiteljstva je omogućiti djetetu odrastanje u zamjenskoj obitelji, a drugim osobama primjereno zbrinjavanje, dom i naravno obitelj koju nisu imali ili su živjeli u uvjetima koji nisu bili adekvatni za život.

Na području CZSS Zlatar Bistrica  ima ukupno 27 udomiteljskih obitelji, 20 za odrasle osobe a 7 za djecu od kojih su 4 srodničke udomiteljske obitelji. Obilježavanje dana obitelji popraćeno je uz igru, pjesmu, zajedništvo.

I ove godine suradnja s lokalnom zajednicom pokazala se jako dobrom, kao dobri domaćini pokazali su se učenici Osnovne škole Belec koji su dali svoj doprinos edukaciji svojom pjesmom i recitacijama, župni zbor Marije Snježne iz Belca sa župnikom Milanom Pušecom, belečke mažoretkinje, KPD Zlatarjevo iz Zlatar te gradsko društvo Crvenog križa Zlatar.

Povodom međunarodnog dana obitelji na  susretima udomitelja pridružili su nam se u predstavnici Krapinsko zagorske županije, Pročelnica  Upravnog odjela  za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade gđa. Martina Gregurović Šanjug, zamjenik gradonačelnice grada Zlatara g. Stanko Majdak, načelnica Općine Lobor gđa Ljubica Jembrih te načelnik općine Mihovljan g. Zlatko Bartolić, predstavnici udruge Sveta Ana, udruge Kućna pomoć te patronažne sestre.

Ravnateljica

Marija Kurtanjek, dipl. soc. radnica


Zadnja promjena: 28.05.2018. u 12:40 sati | Prikazano 1683 puta