Uskoro! Uskoro! Uskoro!
Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti  14.06.2017

Prvi susret udomitelja KZŽ

1. Susreti udomitelja Krapinsko-zagorske županije održani su u četvrtak, 8. lipnja 2017. godine, na prostoru jezera u Bedekovčini.

U sklopu susreta je prvi put predstavljen film o udomiteljstvu kojeg su snimili učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, a financirala ga je Krapinsko-zagorska županija. „Nadam se da će se zahvaljujući ovom filmu, na sreću mnogih koji bi trebali živjeti u udomiteljskim obiteljima, još naših zajednica s odgovarajućim mogućnostima okrenuti udomiteljstvu“ – istaknula je zamjenica župana za društvene djelatnosti. „Zahvaljujem svima udomiteljima i udomiteljicama na svemu što činite za cijelu našu zajednicu, vesela sam i zadovoljna što Krapinsko-zagorska županija već nekoliko godina sudjeluje u projektu promicanja udomiteljstva, a to ćemo činiti i dalje“ rekla je zamjenica župana te zahvalila centrima za socijalnu skrb i svim ustanovama socijalne skrbi s područja naše županije na dobroj suradnji protekle četiri godine. „Zaista smo lijepo surađivali i mnogo toga napravili te se nadam da ćemo tako nastaviti i u budućem razdoblju“, poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti.

Susret udomitelja Krapinsko-zagorske županije održan je u  organizaciji četiri Centra za socijalnu skrb koji djeluju na području Krapinsko-zagorske županije. U našoj županiji ima 78 udomiteljskih obitelji, od čega 19 za djecu. Susreti su organizirani u svrhu promicanja udomiteljstva kao oblika skrbi izvan vlastite obitelji kojim se djetetu ili odrasloj osobi u obiteljskom okruženju pruža briga primjerena njenoj dobi i potrebama. U Bedekovčini je održano predavanje o zakonskim okvirima udomiteljstva, a četvero udomitelja iznijelo je i svoja osobna iskustva o udomiteljstvu različitih kategorija korisnika.

Prisutne je ispred Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pozdravila Ivančica Mamek Jagić, ispred općine Bedekovčina načelnik Darko Ban, dok se u ime centara za socijalnu skrb obratio ravnatelj Centra za socijalnu skrb Krapina Sergej Augustin Erdelja. Donatorima su uručene zahvalnice, a u prigodnom programu nastupili su učenici Osnovne škole Bedekovčina i glazbeni sastav Kumovi.


Zadnja promjena: 19.09.2018. u 09:25 sati | Prikazano 2219 puta