Uskoro! Uskoro! Uskoro!
Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti  20.10.2017

Edukacija udomitelja u Mihovljanu

Edukacija udomitelja s područja nadležnosti Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica
"Otvori srce, pruži dom, promijeni život"

Dana 17.10. 2017. godine održana je edukacija udomitelja s područja nadležnosti Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica u Društvenom domu u Mihovljanu. Na području CZSS Zlatar Bistrica  ima ukupno 27 udomiteljskih obitelji, 20 za odrasle osobe a 7 za djecu od kojih su 4 srodničke udomiteljske obitelji.

Udomiteljstvo je oblik skrbi izvan vlastite obitelji kojim se osobi ( djetetu ili odrasloj osobi ) u obiteljskom okruženju  pruža  briga primjerena njenoj dobi i potrebama.

Svrha udomiteljstva je omogućiti  djetetu odrastanje u zamjenskoj obitelji, a drugim osobama primjereno zbrinjavanje, dom i naravno obitelj koju nisu imali ili su živjeli u uvjetima koji nisu bili adekvatni za život.

Kako se udomitelji bave ulogom koja predstavlja pred njih mnoga pitanja, situacije, oni otvaraju svoje srce, pružaju dom i mijenjaju  život, zbog toga je i važna njihova duhovna snaga, pa je Centar ove godine kao gosta predavača pozvao rektora svetišta Majke Božje Bistričke  mr. Domagoja Matoševića,  koji je održao predavanje na temu  ''Milosrdni samarijanac''.

Boris Brežnjak, prof. psihologije, stručni radnik Centra s temom „ Stereotipi o starosti “ pokazao nam je da i u starosti čovjek nije "samo star" nego da uči, radi i živi te se ne trebamo bojati starosti.

I ove godine suradnja s  raznim dionicima u zajednici pokazala se  jako dobrom, kao dobri domaćini pokazali su se učenici Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ Mihovljan koji su dali svoj doprinos edukaciji pjesmom i recitacijama, udomitelji s područja Općine Mihovljan  te  Općina Mihovljan koji su se angažirali oko uređenja prostora, kolača i hrane.

Edukaciji su prisustvovali zamjenik načelnika Općine Mihovljan Silvestar Vučković,  pročelnica Ana Spevec, predstavnici udruge "Sveta Ana" , Udruge 2Kućna pomoć"  te patronažne sestre.

                                                             

Ravnateljica
Marija Kurtanjek, dipl. soc. radnica


Zadnja promjena: 20.10.2017. u 01:21 sati | Prikazano 1698 puta