Uskoro! Uskoro! Uskoro!
Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti  12.10.2018

Edukacija udomitelja u Maču

CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB ZLATAR BISTRICA
Stjepana Radića 2
49247 Zlatar Bistrica
Zlatar Bistrica, 12.10.2018.

EDUKACIJA UDOMITELJA

S PODRUČJA NADLEŽNOSTI CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB

ZLATAR BISTRICA

„Otvori srce, pruži dom, promjeni život“

Centar za socijalnu skrb  Zlatar Bistrica u srijedu je u Maču održao redovnu edukaciju udomitelja s područja mjesne nadležnosti Centra te ujedno obilježio Međunarodni dan starijih osoba i Svjetski dan mentalnog zdravlja.

Pozdravne riječi uputili su ravnateljica Centra za  socijalnu skrb Zlatar Bistrica  Marija Kurtanjek Balić te u ime domaćina načelnica Mača Mladenka Mikulec koja je istaknula kako živimo u vremenu u kojem je starijim osobama potrebna sve veća briga.

 „Hvala vam što kao udomiteljske obitelji zaokružujete ovu priču i nesebično otvarate vrata svog doma onima kojima je to najpotrebnije. Time otvarate srce, svoj dom i mijenjate nekome život – naglasila je načelnica Mikulec“.

O najčešćim bolestima u starijih ljudi i ulozi udomitelja govorio je liječnik obiteljske medicine, dr. Ranko Miholić, a mobilnost u starijoj dobi predstavila je fizioterapeutkinja Valentina Vidović Popek. Patronažna sestra Dragica Čehulić govorila je o suradnji timova na primarnoj razini, koji brinu o starijim osobama na terenu. Organizatori su uputili su čestitke svim udomiteljima koji i dalje ustraju u obavljanju udomiteljstva i imaju želju pružiti dom onima kojima je to potrebno. 

Udomiteljstvo je oblik skrbi izvan vlastite obitelji kojim se osobi, djetetu ili odrasloj osobi u obiteljskom okruženju pruža briga primjerena njenoj dobi i potrebama, a svrha je omogućiti djetetu odrastanje u zamjenskoj obitelji, a drugim osobama primjereno zbrinjavanje, dom i naravno obitelj koju nisu imali ili su živjeli u uvjetima koji nisu bili adekvatni za život. U kulturno – umjetničkom programu su sudjelovali učenici OŠ Mače.

Veliko  hvala svima koji su pridonijeli u organizaciji edukacije.


Zadnja promjena: 12.10.2018. u 11:37 sati | Prikazano 1603 puta