Uskoro! Uskoro! Uskoro!
Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti  04.11.2016

Edukacija udomiteljskih obitelji u Zlatar Bistrici

U organizaciji Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica, dana 27. 10. 2016. godine u prostorijama Općine Zlatar Bistrica,  održana je edukacija udomiteljskih obitelji.

 

U uvodnom  dijelu, Tim za udomiteljstvo pripremio je prezentaciju o aktivnostima provedenim u 2016.godini te o planu koji treba još realizirati do kraja godine. Trenutno na području mjesne nadležnosti Centra Zlatar Bistrica imamo 26 udomiteljskih obitelji, 6 za djecu i 20 za odrasle osobe. Na smještaju se ukupno nalazi 72 korisnika , od čega većina s područja naše mjesne nadležnosti - 54 korisnika. S područja cijele KZŽ, Zabok ima smještenih 10 korisnika, a Krapina 5 korisnika. Iz  drugih županija imamo na smještaju još 3 korisnika.

 Središnja tema edukacije bila je ''Skrb za teško oboljele i podrška udomiteljskim obiteljima'' koju prezentaciju je održala glavna sestra Doma zdravlja Krapinsko-zagorske Županije, Biserka Sviben te član mobilnog palijativnog tima Valent Balija.

Udomitelji su dobili priliku aktivno sudjelovati iznoseći vlastite poteškoće s kojima se susreću u radu te su upućeni kako što kvalitetnije i sa osobnim zadovoljstvom, mogu nastaviti obavljati ovaj plemeniti oblik skrbi o djeci i starim i nemoćnim osobama.

Na kraju edukacija,ravnateljica Centra, Marija Kurtanjek, dipl.soc.radnica , prisutnim udomiteljima i članovima njihovih obitelji podijelila je potvrdnice o sudjelovanju.


Zadnja promjena: 04.11.2016. u 03:00 sati | Prikazano 2652 puta