Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti  24.10.2019

Edukacija udomitelja u Zlatar Bistrici

Centar za socijalnu skrb Zlatar Bistrica je u četvrtak, 17. listopada 2019. godine, u Budinšćini održao redovnu edukaciju udomitelja s područja mjesne nadležnosti Centra te ujedno obilježio Međunarodni dan starijih osoba.

O specifičnostima i ograničenjima u rehabilitaciji osoba starije dobi govorila je Karolina Benčić, bacc. fiz., dok je o udomiteljstvu i djeci s poremećajem u ponašanju ispred Odgojnog doma Bedekovčina govorila Jadranka Juranić. Organizatori su uputili čestitke svim udomiteljima koji i dalje ustraju u obavljanju udomiteljstva i imaju želju pružiti dom onima kojima je to potrebno te zahvalili svima koji su pridonijeli u organizaciji edukacije.

Na području CZSS Zlatar Bistrica  ima ukupno 21 udomiteljskih obitelji, 17 za odrasle osobe, a 4 za djecu od kojih su 2 srodničke udomiteljske obitelji. Također 3 udomiteljske obitelji obavljaju udomiteljstvo kao zanimanje sukladno novom Zakonu o udomiteljstvu.

Udomiteljstvo je oblik skrbi izvan vlastite obitelji kojim se osobi (djetetu ili odrasloj osobi) u obiteljskom okruženju  pruža briga primjerena njenoj dobi i potrebama. Svrha udomiteljstva je omogućiti  djetetu odrastanje u zamjenskoj obitelji, a drugim osobama primjereno zbrinjavanje, dom i naravno obitelj koju nisu imali ili su živjeli u uvjetima koji nisu bili adekvatni za život.

Pozdravne riječi uputili su ravnateljica Centra za  socijalnu skrb Zlatar Bistrica  Marija Kurtanjek Balić te u ime domaćina načelnik Općine Budinšćina Radovan Hercigonja.


Zadnja promjena: 24.10.2019. u 12:03 sati | Prikazano 1951 puta